Alfa Romeo satser friskt

Med sportslighet og lidenskap i DNA’et er det alltid spennende når Alfa Romeo lanserer nyheter. De har det imidlertid vært få av de siste årene. Nå kan det imidlertid se ut til at trenden er snudd. Etter å ha brakt tilbake noe av sjelen med sportsbilen Alfa 4C i 2013, har de i løpet av 2016 avduket to nyheter med en litt større målgruppe.

Alfa Romeo Giulia

Giulia er Alfa Romeos første bakhjulsdrevne bil siden 1992, om man ser bort fra sportsbilen 4C. Det er en noe forsinket etterkommer etter 159, som gikk ut av produksjon i 2011. Med en konstruksjon som er 10 år nyere enn forgjengeren, er det gjennomført store forbedringer. Blant annet er egenvekten redusert til 138alfa_romeo_stelvio_at_2016_la_auto_show0 kilo, ved hjelp av karbonfiber og aluminium i alt fra kardangen til skjermer og dører.

Bilen har høstet lovord blant motorjournalister, spesielt for sportslige kjøreegenskaper, særegenhet og vakkert design. Den er noe mindre enn norgesfavoritter som Ford mondeo og Volkswagen Passat, og blir nok ikke noen storselger blant barnefamilier. I stedet sikter de seg inn på segmentet rundt BMW 3-serie. For de med ekstra velfylt lommebok kan toppmodellen Quadrifoglio friste med en 2.9-liters V6 utviklet av Ferrari. Med hjelp av to turboer oppnås hele 503 hestekrefter. Bestselgerne blir nok imidlertid alternativene med 2,0 liter bensin eller 2,2 liter diesel.

Alfa Romeo Stelvio

Stelvio er navnet på et av de mest spektakulære fjellpassene i Alpene. Det ruver hele 2 750 meter over havet, og med sine 75 hårnålssvinger er det et yndet mål for aktive bilister. Alfa Romeo legger med andre ord lista høyt hva gjelder kombinasjon av sportslige kjøreegenskaper og fremkommelighet i sin nye SUV med samme navn.

Det italienske bilmerket har aldri tidligere produsert en SUV, så det har vært knyttet stor spenning til lanseringen. Bilen vil komme på markedet i løpet av 2017. Med en størrelse omtrent på nivå med BMW X3 sikter den seg inn på et segment som tradisjonelt har solgt svært godt i Norge.