Gi bilen en ny vår

Norske vintre kan være en prøvelse for bilen. Etter månedsvis med slaps, snø og saltlake på veiene trengs litt ekstra omsorg, for å holde lakken fin og blank samt forhindre rustangrep. Siden vaskeautomater ikke alltid kommer til i kriker og kroker, anbefaler de fleste bilpleie-eksperter å ta vårvasken for hånd.

Få av asfaltrester

Etter en lang vinter hvor de fleste har kjørt med piggdekk og revet opp asfalten, vil tjære og salter sitte godt klistret på bilen. Før man går videre må dette bort. Man bør begynne med en lett avspyling. Om man bruker høytrykksspyler bør mmercedes-benz-1036355_960_720an holde en viss avstand, for å unngå å lage riper i lakken.

Neste skritt er å spr
øyte på avfetting. Det er ikke nødvendig å sprøyte på avfetting i områder høyere opp enn underkant av vinduene. Husk også på felgene, med mindre eget produkt for dette formålet brukes. Det er også viktig å være oppmerksom på at avfetting er kraftige kjemikalier. Derfor er det ikke tilrådelig å bruke det i direkte sollys. La heller aldri avfettingen tørke ut, da det kan gi skader på lakken. Det skal ikke gå mer enn et par minutter mellom påføring og avspyling. Spyl nedenfra og opp.

Såpe og vann

Etter avfettingen er spylt av, og tjære og salter er borte, kan man fortsette med en grovvask med høytrykkspyleren, hvor det spyles godt i kriker og kroker. Husk å spyle under bilen, i hjulbuer og rundt bremser.

Neste skritt er finvasken. Her må man til med bøtte med såpevann og svamp. Det finnes et stort utvalg bilshampoer, men har man først kjørt en avfetting, skal det meste være godt nok. Husk å bytte vann og å skylle svampen ofte. Ta felgene til slutt. Etter alle områder er dekket spyles såperester av, denne gangen ovenfra og ned.

Til sist anbefales det å tørke av bilen, med mikrofiberklut eller lignende. Husk også på at kraftige kjemikalier som avfetting og enkelte bilshampoer kan fjerne voksen, og etterlater lakken ren, men sårbar. Etter å ha tatt en grundig vårvask er det derfor en god idee og gå videre til polering.