Nye vyer fra Volvo

Det er seks år siden Ford Motor Company solgte Volvo til det kinesiske selskapet Geely. Det nye samarbeidet har nå båret frukter. Etter at premium-SUV’en XC90 gjennomgikk en omfattende fornyelse i 2015, med fantastisk gode salgstall som resultat, er det nå tur for nykommerne S90 og V90.

Store sko å fylle

S90 og V90 erstatter henholdsvis de utgående modellene S80 og V70. Stasjonsvogna V70 var så sent som i 2015 Sveriges mest solgte bil, så lista ligger høyt, når det nå er tid for utskiftning. De nye erstatterne har imidlertid stort sett høstet lovord fra motorjournalister. Det pekes spesielt på vakkert design og forbedrede kjøreegenskaper.

Tors hammer i fronten

En av toppsjefene i Volvo uttalte selv at Volvo S90 var den vakreste bilen konsernet noen gang hadde avduket. Mange elementer fra CX90 kan kjennes igjen, blant annet i fronten med de karakteristiske lyktene, inspirert av Tors havolvo-concept-40-2-autovisie-nl-1mmer. Sammen med en større grill og mer dynamiske linjer er det med på å gi et mer sportslig og moderne uttrykk.

Interiøret har også fått en omfattende ansiktsløftning, og står nå ikke tilbake for noen av konkurrentene i segmentet, som kan antas å bli modeller som BMW 5-serie, Mercedes E-klasse og Audi A6. Det er selvsagt også kommet en stor touch-skjerm på dashbordet, hvor de fleste av funksjonene styres. Her er ikke Volvo helt i toppklassen, med menyer som oppfattes som mindre intuitive enn noen av konkurrentenes.

Forbedrede kjøreegenskaper

Hva gjelder kjøreegenskaper er det gjort store forbedringer sammenlignet med forgjengerne. Har de tatt store steg for å tette gapet mot sine tyske hovedkonkurrenter, men et lite minus er responsen rundt nullpunktet i høye hastigheter, som kan oppfattes noe upresis.

Volvo leverer som alltid bra på sikkerhet, og kommer blant annet med filassistent. Det kan også bestilles med Pilot assist-system, som gjør bilen “semi-selvkjørende”. Bilene leveres enten med 2.0 liter diesel eller bensinmotor, og kan også fås som hybrid.