Forskjellig søvnbehov hos barn og voksne

Forskjellig søvnbehov hos barn og voksne

Søvn betyr mye, uansett om man er barn eller voksen. Men søvnen vi har behov for, varierer gjennom hele livet og spesielt mye i de første tiårene. Når man er barn og ungdom, og fortsatt i utvikling, har man nemlig et helt unikt behov, som utvikler seg sammen med at man vokser opp. 

Når man skal kjøpe seg en ny seng, kan det ofte virker litt overveldende. Det er så mange muligheter at det kan være lett å nesten se seg litt blind hvis man ikke vet hvordan man skal velge en ny seng. Hvis man skal kjøpe en ny seng til et barn, er det også viktig å tenke over at barn har ulike behov enn voksne, så det å få litt veiledning til hvilke senger som egner seg best til barn, vil være en god investering av tid. 

Barn er unike, fordi madrassene man velger skal være tilpasset vekt, sånn at man kan sørge for at ryggsøylen får den helt riktige støtten mens man sover. Men bortsett fra det, så vet vi også at barn har helt unike søvnbehov, og at disse behovene faktisk utvikler seg ganske raskt og ganske mye, i løpet av årene man vokser opp. Når man har barn, er det derfor viktig at man er klar over dette, sånn at man kan støtte dem best mulig. 

Tenåringer er ikke bare late 

En av de tingene man ofte hører, er at tenåringer er late fordi de ofte ikke står opp før sent på formiddagen, eller til og med tidlig på ettermiddagen. Og selv om det absolutt er sannhet i at de kanskje burde legge seg litt tidligere, for å dermed kunne stå opp litt tidligere, for eksempel i jula, når det er hyggelig at alle spiser frokost sammen, så er det faktisk en del av utviklingen de går igjennom. De trenger nemlig den søvnen. 

Det er kanskje litt frustrerende som voksen, men det er jo bra å vite, for så kan man spare knuttet litt der, og heller prøve å støtte tenåringen gjennom den utviklingen de er i. Og de skal jo selvsagt opp og bidra i familien, men kanskje med litt mer hensyn til det søvnbehovet de har?