Slik påvirker nyhetene nervesystemet ditt

Slik påvirker nyhetene nervesystemet ditt

Det å lese nyheter er noe de aller fleste av oss gjør som en naturlig del av den daglige rutinen vår. Og under pandemien er det mange som nok har sjekket nyhetene litt for ofte. De som har gjort det, vet at dette kan bidra til at man får en rastløs, litt stressa følelse i kroppen og det kan være vanskelig å knytte dette til det at vi leser mer nyheter fordi verden har vært så kaos, men faktisk er det sammenheng mellom det å lese nyheter og nervesystemet vårt.

Da pandemien brøt ut, satt vi alle sammen klistra til skjermen, både for å få med oss hva som skjer i Norge i dag og for å se hvordan ting utviklet seg rundt omkring i verden. De aller fleste av oss leste nok litt for mye nyheter, og dette medførte at flere psykologer og andre gikk ut med råd om hvordan man skulle bruke nyhetene. For det at man leste om så mye frykt og usikkerhet i nyhetene, gjorde at mange følte effekten på nervesystemet sitt – og dette er ikke sunt over tid.

Og selv om pandemien er på vei over nå, er det fortsatt nyttig kunnskap å hente i akkurat dette eksempelet. Det er nemlig et ekstremt eksempel, og noe som de aller fleste av oss helt sikkert kan kjenne oss igjen i. Her er noen tips for hvordan du kan lese nyhetene med minimal påvirkning på nervesystemet ditt.

  • Hold deg til å sjekke noen få ganger hver dag. Ikke sjekk nyhetene hver gang du tar opp mobilen.
  • Dykk dypere ned i sakene, les mer enn bare overskriftene. Disse er ofte overdrevet og kan gi oss mer uro enn nødvendig.
  • Varier kildene dine, og sørg for å lese seriøse, kvalitetssikrede medier der du kan stole på det som blir skrevet.